Havrepannkakor med kvargglass

IMG_2781

2 port

25 min

 • 1 ägg
 • 3 äggvitor
 • 2 dl havremjöl (eller mixat havregryn)
 • 2 nypor salt
 • 3 dl lättmjölk
 • 1,5 msk smör att steka i

Kvargglass:

 • 2 dl vaniljkvarg
 • 1,5 dl frysta hallon

Jag är mer åt plätthållet så pannkakor har jag mindre erfarenhet av ärligt talat. Ni kan kika in mina bananplättar som jag delat med mig recept på tidigare här. Men idag blev det pannkakor gjorda på havremjöl och jag är riktigt nöjd med resultatet, tyvärr blev det inte så många kvar till mig eftersom dottern roffade åt sig de flesta.

Gör så här:

 1. Vispa äggen i en skål
 2. Tillsätt havemjölet, salt och halva mängden mjölk.
 3. Vispa ordentligt så det inte blir några klumpar.
 4. Häll i resten ev mjölken och och vispa till en slät smet.
 5. Låt smeten svälla i ca 10 min.
 6. Stek pannkakorna i med värme i lite smör, vänd dem när smeten torkat på ytan.
 7. Mixa kvargglassen med en stavmixer så de flesta av bären krossas och blada sedan med en sked.
Emma Cedborger

Lämna en kommentar