Havrerutor med mörk choklad

IMG_5979-2

Otroligt goda och glutenfria havrerutor med mörk choklad och flingsalt. Så otroligt enkla att göra och väldigt, väldigt goda!

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Till cirka 10 bitar
Du behöver:
125 gram smör
3,5 dl glutenfria havregryn
0,5 dl majsmjöl
0,75 dl kokossocker
3 msk agavesirap
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver

Topping 
150 g mörk choklad (60-70% kakaohalt)
Flingsalt

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft och klä en liten ugnsform, cirka 20 x 20 cm.
2. Smält smöret och låt det svalna en aningen. Vänd sedan ner alla ingredienser förutom chokladen och rör ihop till en massa.
3. Tryck ut massan i din form, så kompakt det går. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter tills kakan fått en fin gyllenbrun färg. Hacka undertiden den mörka chokladen fint.
4. Direkt när kakan kommit ut ur ugnen lägger du chokladen på kakan. Efter några minuter har chokladen smält och då strör du över lite flingsalt.
5. Låt svalna helt i kylen. Skär upp i bitar - ät och njut!

Lämna en kommentar