Hel fisk med pressad potatis och romsås

IMG_5248
2 pers
45 min
Ingredienser:
  • 1 hel fisk (röding på bilden)
  • 1 citron
  • Färsk timjan
  • Färsk rosmarin
  • Färsk dill
  • Flingsalt
  • 100 g potatis
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 burk Stenbitsrom
  • 1 röd lök
  • Peppar
  • Bindgarn

Gör så här:

Börja med att fylla fisken med skivor av citron, rosmarin, timjan och flingsalt. Bind ihop. Denna går både att grilla och göra i ugn. Tack vare skinnet så klarar den hög temperatur och behåller sin saftighet, men låt den inte ligga för länge utan känn på fisken och när skinnet lossnar enkelt är fisken klar. I ugn rekommenderar vi ca 15-20 minuter på 150 grader.
Koka potatisen och låt stå under lock för att hålla värmen. Rör ihop creme fraiche, stenbitsrom efter smak, hackad rödlök och dill. Även här justera mängd efter eget tycke. Smaka av med salt och peppar.
När du öppnar fisken, röding som i detta recept, ta försiktigt bort skinnet så kan du sedan lyfta ur filén från benen.
Pressa potatisen precis innan servering! Smaklig måltid!
Hej Gotland

Lämna en kommentar