Helstekt fläskfilé i ugn

IMG_1634

4 port

60 min

  • 1 fläskytterfilé (ca 600 gram)
  • 1 mozarella ost
  • 5-6 soltorkade tomater
  • 2 msk hackad basilika
  • 1 tsk grillkrydda
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • peppar
  • ett snöre eller grillpinnar

Här kommer helgmiddagen! En helstekt, fylld, fläskfilé som bakas i ugnen så du kan göra annat under tiden! Perfekt om man väntar gäster eller bara vill ta ett glas i lugn och ro!

Gör så här:

  1. Starta ugen på 200 grader.
  2. Börja sedan med att finputsa köttet och skär ett snitt, nästan igenom.
  3. Salta och peppra.
  4. Hacka mozarellan och de soltorkade tomaterna. Fördela i snittet på fläskfilén tillsammans med den hackade basilikan.
  5. Dra ett snöre runt eller fäst ihop snittet med grillpinnar.
  6. Blanda rödvinsvinäger, vitvinsvinäger, grillkrydda och salt och peppar. Pensla blandningen över köttet och kör in det i ugnen.
  7. Kör in i ugnen ca 50-60 min.
Emma Cedborger

Lämna en kommentar