Helstekt fläskfilé i ugn

4 port
60 min
- 1 fläskytterfilé (ca 600 gram)
- 1 mozarella ost
- 5-6 soltorkade tomater
- 2 msk hackad basilika
- 1 tsk grillkrydda
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 msk vitvinsvinäger
- salt
- peppar
- ett snöre eller grillpinnar
Här kommer helgmiddagen! En helstekt, fylld, fläskfilé som bakas i ugnen så du kan göra annat under tiden! Perfekt om man väntar gäster eller bara vill ta ett glas i lugn och ro!
Gör så här:
- Starta ugen på 200 grader.
- Börja sedan med att finputsa köttet och skär ett snitt, nästan igenom.
- Salta och peppra.
- Hacka mozarellan och de soltorkade tomaterna. Fördela i snittet på fläskfilén tillsammans med den hackade basilikan.
- Dra ett snöre runt eller fäst ihop snittet med grillpinnar.
- Blanda rödvinsvinäger, vitvinsvinäger, grillkrydda och salt och peppar. Pensla blandningen över köttet och kör in det i ugnen.
- Kör in i ugnen ca 50-60 min.