Krämig pasta med tomat och kikärtor

Av Emma Cedborger | maj 15, 2021

En matig och krämig vegetarisk pastarätt som passat både till vardag och fest!

Tonfisk wrap

Av Emma Cedborger | maj 12, 2021

Vi fortsätter på temat som passar för varma dagar, idag skippar vi grillen men förbereder oss för en dag i solen. Den här tonfisk wrapen är med andra ord perfekt att packa ner i en låda och ha med som picnic, sambon har redan beställt x antal till sommaren.

Kycklingspett med rostad potatis

Av Emma Cedborger | maj 11, 2021

Om du gillar grillat ser väderprognosenn för den här veckan äntligen ljus ut, då känns det som ett bra tillfälle att dela med mig av ett recept på riktigt goda kycklingspett med rostad potatis, tryffelaioli och persiljesmör! Trevlig grill önskar jag dig!

Lövbiff med potatis och löksky

Av Emma Cedborger | maj 8, 2021

Det här receptet har jag älskat sedan jag var liten, min farmor bjöd alltid mig på det! Det är så enkelt men så gott! Godast är faktiskt att mosa potatisen i skysåsen, tips!

Stuvade makaroner och falukorv

Av Emma Cedborger | maj 6, 2021

Här har vi väl husman om något? Jag har förstått att klassiska recept samgår hem hela familjen är efterfrågat och vad passar du bättre än stuvade makaroner och falukorv som tillbehör?

15 min pasta med chili

Av Emma Cedborger | maj 3, 2021

Ibland behöver det gå snabbt. Det behöver ju inte betyda att vi tummar på smaken för det, eller hur? Prova det här snabblagade pastareceptet.

Tacobowl

Av Emma Cedborger | maj 1, 2021

Det var inte längesen man såg bowl i olika former överallt, det kunde bli en bowl av allt. Rätt så smidigt faktiskt. Idag slog vi ihop det konceptet och den klassiska tacon – tacobowl!

Cevapcici med tomatris

Av Emma Cedborger | april 29, 2021

Cevapcici eller kryddiga järpar, vad brukar ni säga? Smidigt att reglera hettan med sambal oelek i färsen. De går jättebra att grilla och till och med att göra vegetariska om du väljer formbar färs.

Fetaostsallad

Av Emma Cedborger | april 27, 2021

Jag tycker definitivt att det går utmärkt att äta sallad året om, men just när det blir varmare ute så uppskattar jag det nog lite exakta mycket. Den här fetaostsalladen går att äta kall eller ljummen. Om du hellre vill äta något annat grillat tillbehör kan du skippa fetaosten.

Allt-i-ett pasta med broccoli och citron

Av Emma Cedborger | april 23, 2021

Less is more va?
Jag kan förstår att du tittar lite skeptisk på det här receptet för till synes så innehåller det knappt några ingredienser, men smakerna tillsammans blir både gott och fräscht med citronen. Dessutom lagas allt i en kastrull och går extremt fort!

Smörgåstårtor

Av Emma Cedborger | april 22, 2021

Det här är en rätt som vuxit fram med åldern måste jag säga. Men andra ord var det inget som jag gärna åt när jag var yngre. Det går ju att variera fyllning i oändlighet; att blanda ner det man gillar bäst, låta det gosa ihop sig med brödet och sedan avnjuta en, faktiskt, rätt så festlig måltid.

Det går givetvis att öka på antalet portioner och göra smörgåstårtan mycket större för ett större sällskap!

Fiskgratäng

Av Emma Cedborger | april 20, 2021

Det här är en snabblagad fiskgratäng som tar minimalt med tid att förbereda och resten sköter sig i ugnen. Den fick toppbetyg av sambon och jag får erkänna att även jag, som inte är speciellt glad i fisk, tycker att det var gott. En fiskrätt som passar alla med andra ord.