Vardagsmat

Auberginelasagne

Av Emma Cedborger | april 10, 2021

Det här är en riktigt god vegetarisk lasagne som jag fick ihop idag! Krämig, mustig, matig och med mycket smak!

Renskavsgryta

Av Emma Cedborger | april 9, 2021

På er begäran kommer här ett recept på vilt, och grytor går i alla fall hem väldigt väl här hemma! Jag gömde till och med finhackade champinjoner i grytan som varken barnen eller sambon märkte av. Gott blev det!

Ramslöksrisotto med sparris

Av Gabriel - Ett Gott Land | april 9, 2021

Denna risotto är så god nu när säsongen för ramslök och sparris är som bäst.

Getostfylld kycklingfilé

Av Emma Cedborger | april 8, 2021

Fyllda kycklingfiléer med getost, basilika och soltorkade tomater. Perfekt vilken dag i veckan som helst! Lätt och hyfsat snabblagat, det mesta sköter sig själv i ugnen.

Vegetariska rätter

Fågel/Kycklingrätter

Getostfylld kycklingfilé

Av Emma Cedborger | april 8, 2021

Fyllda kycklingfiléer med getost, basilika och soltorkade tomater. Perfekt vilken dag i veckan som helst! Lätt och hyfsat snabblagat, det mesta sköter sig själv i ugnen.

Curry kycklinggryta

Av Emma Cedborger | mars 31, 2021

Kombinationen mellan kyckling och curry är ett strakt barndomsminne för mig. Jag tycker fortfarande att det är otroligt gott. Grytor överlag tycker jag nästan alltid går hem.

Pankofriterad kycklingmacka med smält manchegokräm och citronmarinerad zucchini och kålrabbi

Av Amanda Wiger | mars 21, 2021

Pankofriterad kycklingmacka med smält manchegokräm, citronmarinerad zucchini och kålrabbi a2 mackor 40 minuter Ingredienser: Pankofriterad…

“Chicken” tikka masala med quorn

Av Emma Cedborger | mars 15, 2021

I det här receptet på tikka masala har jag bytt ut kycklingen mot quorn, men det går givetvis att använda kyckling eller oumph som man gillar det bättre.

Fiskrätter

Kötträtter

Smörstekt bröd med långbakat lammlägg, parmesanstuvad spetskål och chimichurri

Av Amanda Wiger | april 10, 2021

Smörstekt bröd med långbakat lammlägg, parmesanstuvad spetskål och chimichurri 40 min + 3h-4h i ugn…

Renskavsgryta

Av Emma Cedborger | april 9, 2021

På er begäran kommer här ett recept på vilt, och grytor går i alla fall hem väldigt väl här hemma! Jag gömde till och med finhackade champinjoner i grytan som varken barnen eller sambon märkte av. Gott blev det!

Entrecotepasta

Av Emma Cedborger | mars 19, 2021

Jag vet inte hur det är med er, men en god pasta till helgen sitter väl aldrig fel? En fin bit entrecote till var riktigt trevligt också!

Kasslersås med spaghetti

Av Emma Cedborger | mars 17, 2021

Jag får erkänna att kassler är en relativt ny råvara för mig, det är inget jag använt jättemycket av tidigare men den växer hos mig. Idag gjorde jag en kasslersås och tanken var att vi skulle ha ris till men jag känner mer för pasta idag så det fick bli så istället.

Veganska rätter

Sötpotatispannkakor

Av Lin Mellgard | mars 19, 2021

Veganska och magiskt goda pannkakor med sötpotatis och kanderade nötter. Låt denna få huvudrollen till helgens frukost!

Kinesisk aubergine med vitlök

Av Lin Mellgard | mars 2, 2021

Denna rätten har alltid varit en av mina absoluta favoriter när vi rest runt i Kina. Aubergine kan ju tyckas vara en smaklös och tråkig grönsak men med rätt tillagning blir den helt otrolig saftig och smakrik!

Skagenburgare

Av Lin Mellgard | februari 22, 2021

Veganska skagenburgare!
Häpnadsväckande goda burgare med friterad tofu och vegansk skagenröra. Passar perfekt till hemmagjorda pommes (eller köpta!) och inlagd gurka.

Vietnamesiska sommarrullar

Av Lin Mellgard | februari 21, 2021

Dessa fräscha sommarrullar är en perfekt förrätt eller lunch under veckans alla dagar!