Jansons frestelse
Jansons frestelse

6 port
40 min
- ca 1 kg potatis
- 6 dl matlagningsgrädde 4-6%
- späd ev. med mjölk
- 200 gram riven ost 12%
- 100 gram anjovisfilé (går att utesluta)
- en gullök
- salt
- peppar
- 1 msk ströbröd
Jul, jul.. strålande jul!
En Jansons ska snart förberedas här hemma inför julafton på fredag - ett måste på julbordet, jag fegar dock ut och skippar anjovisen.
Gör så här:
Gör så här:
- Hacka upp potatisen i mindre stavar och förkoka dem lite grann.
- Hacka lök smått och fräs dem lite lätt i en panna innan du häller över det i en ugnssäker form tillsammans med potatisen när den blivit halvklar.
- Blanda runt med salt och peppar och häll sedan över grädde och lättmjölk. Kör i ugnen så det får koka upp, häll över riven ost samt ströbröd och kör in igen tills osten fått fin färg.