Jansons frestelse

Jansons frestelse

IMG_6176

6 port

40 min

  • ca 1 kg potatis
  • 6 dl matlagningsgrädde 4-6%
  • späd ev. med mjölk
  • 200 gram riven ost 12%
  • 100 gram anjovisfilé (går att utesluta)
  • en gullök
  • salt
  • peppar
  • 1 msk ströbröd

Jul, jul.. strålande jul!
En Jansons ska snart förberedas här hemma inför julafton på fredag - ett måste på julbordet, jag fegar dock ut och skippar anjovisen.

Gör så här:

Gör så här:

  • Hacka upp potatisen i mindre stavar och förkoka dem lite grann.
  • Hacka lök smått och fräs dem lite lätt i en panna innan du häller över det i en ugnssäker form tillsammans med potatisen när den blivit halvklar.
  • Blanda runt med salt och peppar och häll sedan över grädde och lättmjölk. Kör i ugnen så det får koka upp, häll över riven ost samt ströbröd och kör in igen tills osten fått fin färg.
Emma Cedborger

Lämna en kommentar