Kaffebrownie

IMG_7124-2

En helt fantastiskt god brownie med smak av mycket choklad och lite kaffe! Brownien är sötad med dadlar och mörk choklad samt helt glutenfri.

Älskar du inte kaffe så är det bara att utesluta espressopulvret.

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Brownie
Du behöver
100 gram smör
18 färska och urkärnade dadlar
3 ägg
1,5 dl mandelmjöl
1 dl kakao
2 tsk espressopulver
2 krm salt

Ganache
Du behöver:
100 gram mörk choklad (60-70% kakaohalt)
1 dl vispgrädde
Flingsalt

Gör såhär:
1. Brownie - Sätt ugnen på 160 grader varmluft och klä en brödform (1,5 liter) med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och låt det svalna en aningen. Mixa sedan ner dadlarna så gott det går.
3. Mixa ner äggen och tillsätt seden resten av ingredienserna.
4. Häll smeten i din form och grädda den i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter. Mitten ska fortfarande vara riktigt kladdig. Låt svalna.
5. Hacka chokladen fint och lägg den i en värmetålig skål.
6. Värm grädden i en kastrull och precis när den börjat koka tar du av kastrullen och häller grädden över chokladen. Häll ganachen över brownien, strö över flingsalt och låt den svalna helt. Gärna över natten.

Lämna en kommentar