Kålpudding

0F2BCD61-06F3-4889-9A6B-4AA86540B5C3_1_201_a

6 port

15 min + 40 min i ugnen

Vitkålsblandningen

  • ca 1 kg vitkål
  • 2 msk sirap
  • salt
  • peppar

Färsblandningen

  • 800 gram nötfärs (eller vegofärs)
  • 1 ägg
  • 1 gul lök
  • 1,5 dl matlagningsgrädde 4%
  • 2 msk kalvfond
  • salt
  • peppar

Tillbehör:

  • Kokt potatis
  • Råröda lingon/ lingonsylt

Jag har en liten förkärlek till husmanskost, för till vardags; vad går egentligen upp emot en riktigt god och vällagad måltid? Idag bjuder jag på en riktig klassiker som med fördel serveras med potatis och lite lingon.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Strimla vitkålen och bryn den i omgångar i lite olja och sirap, ca 5 min. Salta och peppra.
  3. Lägg hälften av kålen i en ugnssäkerform och låt resten ligga kvar i pannan.
  4. Riv ner löken i en bunke och blanda väl med färsen.
  5. Rör ner övriga ingredienser till färsblandningen och bred sedan ut det över kålbädden.
  6. Täck med resterande kålblandning.
  7. Grädda i ugnen ca 40 min.
Emma Cedborger

Lämna en kommentar