Kålsallad

Kålsallad

IMG_9451

15 min

  • 500 gram rödkål
  • 200 gram vitkål
  • 1 rödlök
  • 2 dl persilja

Dressing

  • 1/2 dl citronsaft
  • 2 msk vinäger
  • 1 msk Sumak (finns på Willys)
  • 1 tsk vitpeppar
  • 2 tsk sötströ
  • 1-2 tsk salt

Jag tycker att det är trevligt med en fräsch sallad till julbordet, i år kommer jag göra den här kålssalladen för att liva upp med både färg och fräschör.

Gör så här:

  • Skala och skiva löken i lagom tunna skivor
  • Strimla kålen och finhacka persiljan
  • Lägg alla grönsaker i ett stort fat eller skål
  • Blanda ihop ingredienserna till dressingen och blanda sedan ner med grönsakerna. Låt med fördel salladen stå och och till sig smakerna en stund innan servering eller från dagen innan.
Emma Cedborger

Lämna en kommentar