Kanelbullebollar

IMG_1027

Otroligt goda kanelbullebollar som smakar precis som kanelbullefyllningen gör! Bollarna är sötade med dadlar och honung sen kan man, om man vill, rulla dom i pärlsocker. Men det är absolut inget måste. Funkar lika bra utan!

Kanelbollssmeten är rätt lös i början och det är bara bra! Ställ in den i kylen en stund och rulla därefter till smeten till bollar. Ju lösare smet desto krämigare bollar!

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Till cirka 20 bollar
Du behöver:
100 g smör rumsvarmt smör, mjukt
14 färska och urkärnade dadlar
3-4 msk mjölk
3 dl havregryn
1 msk honung/agavesirap
1 msk kanel
2 tsk kardemumma

Topping
Pärlsocker

Gör såhär:
1. Mixa smör, dadlar och mjölk fint.
2. Mixa ner resterande ingredienser.
3. Ställ in smeten i kylen i cirka 30-40 minuter och forma sedan till bollar.
4. Rulla eventuellt i pärlsocker - Ät och njut!

Lämna en kommentar