Mumsig kanelbullekladdkaka

Kanelbullekladdkaka bakalite.se 1

När jag var liten så älskade jag att äta bulldegen när mamma bakade bullar. Alltså degen som hade smör, socker och kanel på såklart. Fick naturligtvis varning om att jag skulle få ont i magen men tyckte att det var värt det.

Här är då lösningen på det “problemet”, kladdkaka som smakar som bulldeg och du slipper ont i magen.

Hurra! Extra gott att servera med vaniljsås men det går lika bra utan.

(Kan dock nämna att det går att få ont i magen men då har det snarare med mängd att göra…).

Yvonne - Baka Lite

Ingredienser:

8-10 bitar

150 g smör
3 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk kardemumma, grovmalen
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 st ägg

Fyllning:
50 smör
2 msk farinsocker
1½ msk kanel, malen

Topping:
1 msk pärlsocker

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform (20-22 cm) med bakplåtspapper och smörj kanterna.

2. Smält smöret och låt svalna.

3. Blanda alla torra ingredienser väl.

4. Vispa samman samtliga ingredienser och häll jämnt i formen.

5. Smält smöret till fyllningen och rör ihop med socker och kanel.

6. Ringla fyllningen från mitten och utåt, toppa med pärlsocker.

7. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter eller tills kakan i stort sett stannat. Mitten ska vara något kladdig medan kanterna rest sig.

8. Låt svalna helt i formen. Servera som den är eller med en kula vaniljglass eller vaniljsås.

Enkelt & gott!

Lämna en kommentar