Kantarelltoast men persilja och pepparrot

P1020078

2 pers

30 min

Ingredienser

  • 200 g Kantareller
  • 1 st Schalottenlök (finhackad)
  • 1 skivor Bröd(valfritt)
  • 1 1/2 dl Vispgrädde
  • 1 kruka Persilja (finhackad)
  • 1/2 dl Riven pepparrot
  • 1 tsk Kantarellfond (outspädd)
  • 1 tsk Soja
  • Smör
  • Salt
  • Peppar

 

Gör så här:

Börja med att putsa och rensa kantarellerna väl. Riv ner kantarellerna i en het stekpanna och stek tills vattnet i dem dunstat. Stillsätt smör och schalottenlöken, stek till det fått färg.

Ha i grädden och reducera tills den tjocknat något. Tillsätt fonden, sojan smaka av med salt och peppar samt hälften av persiljan och pepparroten.

Rosta bröden, toppa med kantarellstuvningen och avsluta med att strö över den sista persiljan och pepparroten.

Servera

Gabriel Jonsson

Lämna en kommentar