Kantarelltoast men persilja och pepparrot

2 pers
30 min
Ingredienser
- 200 g Kantareller
- 1 st Schalottenlök (finhackad)
- 1 skivor Bröd(valfritt)
- 1 1/2 dl Vispgrädde
- 1 kruka Persilja (finhackad)
- 1/2 dl Riven pepparrot
- 1 tsk Kantarellfond (outspädd)
- 1 tsk Soja
- Smör
- Salt
- Peppar
Gör så här:
Börja med att putsa och rensa kantarellerna väl. Riv ner kantarellerna i en het stekpanna och stek tills vattnet i dem dunstat. Stillsätt smör och schalottenlöken, stek till det fått färg.
Ha i grädden och reducera tills den tjocknat något. Tillsätt fonden, sojan smaka av med salt och peppar samt hälften av persiljan och pepparroten.
Rosta bröden, toppa med kantarellstuvningen och avsluta med att strö över den sista persiljan och pepparroten.
Servera