Kärleksmumskladdkaka

_MG_1824

En helt magisk kladdkaka som smakar kärleksmums! Istället för den klassiska glasyren med massa florsocker så har jag gjort en ganache på mörk choklad och smaksatt den med kaffe samt lite extra socker.

Kladdkakan blir allra godast efter en natt i kylen. Serveras med en klick grädde!

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Till en springform 20 cm 
Kladdkaka
Du behöver:
125 gram smör
50 gram mörk choklad (55-70%)
18 dadlar
3 ägg
1,5 dl mandelmjöl
1 dl kakao
0,5 dl starkt kaffe
0,75 msk vaniljsocker
2 krm salt

Topping
Du behöver:
150 gram mörk choklad (55-70%)
1,5 dl vispgrädde
2 msk sockerersättning/strösocker
2 msk starkt kaffe
Riven kokos

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft och klä en springform (20 cm) med bakplåtspapper.
2. Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme. Mixa ner dadlarna så gott det går.
3. Vänd ner resterande ingredienser till kladdkakan och rör om tills smeten precis gått ihop.
4. Häll smeten i din springform och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 18-22 minuter. Mitten ska fortfarande vara kladdig. Låt svalna helt.
5. När kladdkakan svalnat - Hacka chokladen och lägg den i en värmetålig skål.
6. Värm grädden i en kastrull och precis när den börjat koka häller du grädden över chokladen. Rör om tills chokladen smält helt och tillsätt därefter socker samt kaffe.
7. Häll chokladsmeten över kladdkakan och toppa med kokos. Låt stå i kylen några timmar, gärna över natten.
8. Ta fram 15 minuter innan servering och ät kladdkakan tillsammans med en stor klick grädde!

1 Kommentar

  1. Emely den april 27, 2021 kl 20:36

    Vilken grad ska ugnen vara på?

Lämna en kommentar