Kasslersås med spaghetti

IMG_2275

5 port

30 min

  • 750 gram kassler
  • 250 gram fullkornsspaghetti
  • 2 dl ärtor
  • 4 dl matlagningsgrädde 4%
  • 2 dl lättmjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk oregano
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl gröna ärtor
  • salt
  • peppar

Jag får erkänna att kassler är en relativt ny råvara för mig, det är inget jag använt jättemycket av tidigare men den växer hos mig. Idag gjorde jag en kasslersås och tanken var att vi skulle ha ris till men jag känner mer för pasta idag så det fick bli så istället.

Gör så här:

  1. Skär kassler i mindre bitar eller strimlor
  2. Värm lite olja i en kastrull och lägg ner kasslern och låt vätskan från kasslern puttra bort
  3. Rör sedan ner mjölet
  4. Koka upp ärtor i en annan kastrull
  5. Häll ner mjölken, grädden och tomatpurén. Låt puttra en stund och rör sedan ner kryddorna och ärtorna.
Emma Cedborger

Lämna en kommentar