Kasslerstroganoff med ris

6 port
30 min
- 1000 gram kassler
- 1 gul lök
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 3 cm purjolök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk brynt sharlottenlöksfond
- 2 dl matlagningsgrädde 4%
- 1 dl mini creme fraiche
- 1 frp passerade tomater
- 3 msk ketchup utan socker
- salt
- peppar
Tillbehör:
- Ris
Korvstroagnoff i all ära, men vill man ha ett smalare alternativ kan jag rekommendera att byta ut korven mot kassler. Vad passar bättre nu när höstkylan kryper sig på än en rykande god gryta?!
Gör så här:
- Hacka upp alla grönsaker och kasslern i stavar.
- Stek löken och vitlöken till en gyllengul färg i lite olja.
- Lägg ner kasslern och stek den genomvarm.
- Häll över fonden och de passerade tomaterna, matlagningsgrädden, creme fraichen och ketchupen och låt koka upp.
- Ha i paprikan och purjolöken och smaka av med salt och peppar.