kebabpizza

Utkast kebab

4 pizzor

10 timmar

Pizzadeg:

  • 12 g Jäst
  • 4 dl Vatten
  • 10 dl Mjöl
  • 1 tsk Salt

Tomatsås:

  • 1 burk Krossade tomater
  • 1 tsk Torkad oregano
  • 2 msk Olivolja
  • 1 tsk Salt

Kebabsås:

  • 1 dl Turkisk yoghurt
  • 1 dl Majonäs
  • 1/2 tsk Socker
  • 1 st Vitlöksklyfta, riven
  • 1/2 tsk Lökpulver (om man vill)
  • 1/2 tsk Paprikapulver
  • 2 msk Heinze chilisås
  • 1-2 msk Vatten
  • salt
  • peppar

Kebab:

  • 500 g nötfärs
  • 500 g lammfärs
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Torkad oregano
  • 1 tsk Paprikapulver
  • 1 tsk Vitlökspulver
  • 1 tsk Lökpulver
  • 1 tsk Spiskummin (malen kummin eller "7kryddor" istället om du har det hemma)
  • 2 msk Mjöl
  • Peppar

Tillbehör:

  • Isbergsallad
  • Gurka
  • Rödlök
  • Tomat
  • Feferoni

Gör så här:

Pizzadeg

Blanda alla ingredienser, knåda till en slät deg. Dela pizzadegen i 2, forma till bollar och lägg i två mjölade skålar, plasta och ställ in i kylen i minst 10h eller övernatten, kan hålla sig i 3-4 dagar.

Före användning ta ut minst 30 min innan utkavling.

Kebab

Blanda alla ingredienser i en skål, lägg på dubbla lager plastfolie och forma till en tjock korv, tryck och kläm på den någon minut för att arbeta bort ev. luftbubblor, rulla sen ihop och låt marinera i minst 30 min, eller över natten. ta bort rullen från plasten och lägg på dubbla lager aluminiumfolie, rulla ihop men låt ändarna vara öppna, så att vätska kan sippra ut under tillagning. Lägg köttbiten på galler med plåt undertill och baka i ugn i 3h på 100°c . Stäng sedan av ugnen och låt kebaben ligga kvar i 30 minuter till. Ställ sedan in den i kyl i minst 2h, eller över natten. Skär tunna skivor av kebaben med kniv.

Mixa samtliga ingredienser i tomatsåsen, blanda kebabsåsen och hacka grönsakerna. Baka ut pizzadegen och toppa med tomatsåsen samt kebaben jag brukar köra ugnen på max (250°c) när jag bakar pizzor. lägg in pizza och grädda tills den fått fin färg. Toppa med grönsaker och kebabsåsen.

Servera

Lämna en kommentar