Kesobröd

IMG_7583

Ett otroligt näringsrikt, mättande och framförallt gott bröd som är busenkelt att göra! Brödet bakas i långpanna och behöver varken jäsas eller knådas.

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Du behöver:
3 ägg
400 g keso
3 msk honung
100 gram hasselnötter
1-2 dl russin, gojibär eller liknande
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1 dl rågflingor
0,5 dl linfrön
0,5 dl chiafrön
1 msk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft och klä en långpanna med bakplåtspapper.
2. Vispa upp äggen lätt.
3. Hacka hasselnötterna och tillsätt dessa tillsammans med resterande ingredienser i äggvispet. Låt smeten stå i 5 minuter.
4. Bre ut ett lager som nästan täcker hela långpannan.
5. Grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter. Låt svalna helt och skär sedan upp i önskade bitar.

Lämna en kommentar