Kesomuffins

_MG_1719

Supergoda och mättande muffins med keso, banan, ägg och havregryn! Jag har smaksatt dom med äpple men det funkar utmärkt att byta ut mot äpplena mot hallon, blåbär eller något annat man tycker om.

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Till cirka 9 muffins
Du behöver:
1,5 dl havremjöl
0,5 dl kokosmjöl
2 tsk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
2 ägg
1 stor mogen banan
1 dl keso
0,5 dl honung
0,5 dl rapsolja
2 grovrivna äpplen (krama eventuellt ut lite saft om det är mycket)

 

 

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
2. Blanda samman alla torra ingredienser i en skål.
3. Mixa samman ägg, banan, keso, honung och rapsolja i en annan skål. Rör därefter ner dom torra ingredienserna tillsammans med dom rivna äpplena.
4. Fördela smeten jämnt i en muffinsplåt och grädda muffisarna i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter. Låt svalna innan servering.

3 Kommentarer

  1. Erika Lindahl den maj 2, 2021 kl 13:03

    Hej! Är jättesugen på att testa detta recept NU, men har tyvärr inte kokosmjöl hemma. Vad kan jag ersätta det med? (Har inget mandelmjöl heller…)

  2. Caroline den april 20, 2021 kl 14:10

    Hej Melissa
    Gillar dina recept jättemycket 👍😃 Gjorde dina äpplemyffins med banan i häromdagen. De blev supergoda.
    Tänkte prova detta recept någon dag också. I inledningen nämnen du havregryn men det står havremjölk i receptet. Ska det vara havremjöl månntro? I så fall hur mycket havregryn om man mixar själv?

    Mvh,
    Caroline

    • Melissa - Hälsobak den april 21, 2021 kl 17:27

      Hej Caroline!
      Åh tusen tack, det värmer att höra 🙂
      Där har det blivit lite fel, det ska vara havremjöl. Om du mixar själv blir ska du ha 2 dl havregryn!
      Ha en superfin dag!:)

Lämna en kommentar