Kladdkakemuffins med nougatfrosting

Kladdmuffins nougatfrosting bakalite.se 2

När du vill ha ett snabbt fika eller en dessert är det här ett bra recept.

Mycket smak av choklad, kladdig mitt och segmjuka kanter. Att baka kladdkaka i muffinsform är så smidigt, det går snabbt att och kräver minimalt med disk.

Just här har jag toppat dem med en len nougatfrosting och det visade sig vara en mycket god idé.

Jag har använt muffinsformar i silikon från Pufz, de är stabila och håller formen mycket bra. Annars kan du använda dubbla formar och/eller en muffinsplåt.

Du kan naturligtvis skippa frostingen och äta dem som de är- Eller lite ljumma med vaniljglass eller jag vet inte, hur som helst.

Funkar dessutom utmärkt att frysa!

Yvonne - Baka Lite

Ingredienser:
Kladdkakemuffins med nougatfrosting
12 st

175 g smör
3 dl mjöl
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 st ägg

Frosting:
50 g smör
250 g nougat
100 g färskost

Topping:
20 g mörk choklad

Instruktioner:

1. Ta fram smör, färskost och nougat till frostingen så att de blir rumstempererade.

Muffins:
2. Sätt ugnen på 175 grader. Ställ tolv normalstora muffinsformar på en plåt.

3. Smält smöret i en rymlig kastrull, ta från värmen och låt svalna något.

4. Sikta ner socker, mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt. Vispa samman för hand direkt i kastrullen.

5. Tillsätt äggen och rör slätt.

6. Fördela smeten jämnt i formarna.

7. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 10-15 minuter. Muffinsen ska ha fått lite färg runt kanterna medan mitten knappt rest sig.

8. Låt svalna under bakduk på galler.

Frosting:
1. Vispa samman mjukt smör med nougat tills det är en slät kräm.

2. Tillsätt färskost och vispa så lite som möjligt tills allt är blandat.

3. Skeda frostingen i en spritspåse och spritsa frosting ovanpå de kalla muffinsen.

4. Toppa med grovhackad mörk choklad.

Enkelt & gott!

2 Kommentarer

  1. Jeanette den februari 18, 2021 kl 12:08

    Ååhh så gott de ska jag baka i helgen🧡 Önskar dig en fin dag💫

    • Yvonne - Baka lite den februari 18, 2021 kl 15:00

      Vad glad jag blir! 🙂
      Tack detsamma Jeanette!

      Kram Y

Lämna en kommentar