Kladdiga blondies med hallon

triumfglass

Recept nummer två som skapades som kompis till Triumf glass vårnyhet Pepparlakrits kommer här:

Kladdiga, mjuksega blondiemuffins med vit choklad och hallon. En perfekt matchning!

(Blondie är alltså en Brownie men med vit choklad istället för mörk).

Glassen, som smakar lakrits och innehåller en svartpepparkrokant, ger ett riktigt bra motstånd till den här rätt så söta muffinsen. Hallon, lakrits, vit choklad och svartpeppar. Japp, supermumsigt!

Du hittar den i matvarubutiker, och om den inte finns där så kan du be dem beställa hem. Så värt det!

Det andra receptet hittar du här.

 

Yvonne - Baka Lite

Ingredienser:

Blondies med hallon
8 st

125 g smör
75 g vit choklad
2 st ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
150 g hallon, frysta

Topping:
25 g vit choklad

Instruktioner:

1. Finhacka chokladen, smält smöret och tillsätt chokladen. Rör om tills chokladen smält och låt svalna något.

2. Ställ åtta muffinsformar i en muffinsplåt. Om du inte har en muffinsplåt så kan du använda dubbla formar för stabilitet.

3. Sätt ugnen på 175 grader.

4. Rör ihop ägg och socker i en bunke.

5. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.

6. Tillsätt chokladsmöret och rör till en slät smet.

7. Lägg några hallon i varje muffinsform, fördela smeten ovanpå och tryck ner några hallon.

8. Grädda ett steg under mitten av ugnen i ca 15-20 minuter, muffinsen ska ha fått lite färg runt kanterna medan mitten knappt rest sig.

9. Låt svalna övertäckt i plåten.

10. Servera med Pepparlakritsglass, färska hallon och riven vit choklad.

Enkelt & gott!

Lämna en kommentar