Kladdkaka i glas med kola - & färskost

IMG_6238

En magisk god dessert som passar utmärkt till nyår och alla andra festliga tillfällen! Glutenfri och är till största del naturligt sötad. Tänk på att kladdkakan behöver stå i kylen över natten så gör i ordning den dagen innan.

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Till 4 portioner

Till en springform 20 cm
Kladdkaka
Du behöver:
100 g smör
100 g mörk choklad (70% kakaohalt)
2 ägg
0,75 dl mandelmjöl
1 dl kokossocker
0,5 dl kakao

Salt kola
1,5 dl vispgrädde
50 g smör
0,5 dl honung
4 msk kokossocker
Flingsalt

Färskostfyllning
200 g färskost
1,5 dl vispgrädde
2 msk sockerersättning/strösocker

 

Gör såhär:
Dag 1 - Kladdkaka
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Smält smöret och choklad, låt svalna.
3. Tillsätt resterande ingredienser och vänd runt smeten med hjälp av en slickepott.
4. Klä en springform (20 cm) och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter. Låt svalna helt i kylskåpet över natten.

Dag 2 - Salt kola & Färskostfyllning
1. Koka upp samtliga ingredienser till kolan och låt den sedan sjuda i cirka 15 minuter på låg värme. Låt kolan svalna i rumstemperatur.
2. Vispa grädden och vispa sedan ner färskost samt sockerersättning tills du fått en krämig konsistens.
3. Skär kladdkakan i små bitar.
4. Varva kladdkaka, kola och färskost i fyra glas.
Ät och njut!

Lämna en kommentar