Kladdkaka med chokladtryffel

IMG_2042

Detta är en en dröm för dig som älskar choklad! En kladdig kladdkaka med ett rejält lager chokladtryffel och lite flingsalt. Kladdkakan är bakad på mandelmjöl vilket gör den helt glutenfri och tryffeln är gjord på avokado istället för vispgrädde.

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Till en 20 cm springform
Kladdkaka
Du behöver:
150 g smör
3 ägg
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl sockerersättning
0,75 dl kakao
0,25 tsk salt

Chokladtryffel
Du behöver:
150 g mörk choklad (70%)
2 mogna avokado
2 msk agavesirap
2 msk kakao
2 msk kokosolja
Flingsalt

 

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft.
2. Smält smöret och låt det svalna.
3. Tillsätt resterande ingredienser till kladdkakan och vänd runt smeten med hjälp av en slickepott.
4. Klä en springform (20 cm) med bakplåtspapper och häll i smeten.
5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Den ska vara ogräddad i mitten så håll koll de sista minuterna då det går väldigt fort. Låt kladdkakan svalna helt i kylskåpet.
6. Smält chokladen över ett vattenbad eller på låg värme i mikron.
7. Mixa ner resterande ingredienser tills tryffeln blivit slät.
8. Bre ut tryffeln över kladdkakan och strö över flingsalt.
9. Låt stelna i kylen i minst 2 timmar.
10. Ta fram tryffelkladdkakan cirka 15 minuter innan servering.

Lämna en kommentar