Kladdkakebitar med salta jordnötter & choklad

Browniebitar bakalite.se 4

När du vill bjuda på något enkelt i småbitsformat är det här fikat för dig.

Helt vanlig kladdkaka som bakats i en rektangulär form, fått lite jordnötter inuti, skurits i små bitar och sen doppats i choklad.

Visst hade jag kunnat göra det snyggare, men som jag nämner då och då, det är inte riktigt där mitt fokus ligger.

Väldigt gott och självklart kan du både skippa jordnötterna helt såväl som att byta ut dem mot andra nötter.

Glad fika!

Yvonne - Baka Lite

Ingredienser:

Kladdkaka:
24-30 bitar

150 g smör
3 dl socker
2 dl mjöl
1 dl kakao
3 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 st ägg
1 dl salta jordnötter

Topping:
100-150 g ljus choklad
5 g smör eller olja
2 msk salta jordnötter

Instruktioner:
1. Sätt ugnen på 170 grader.

2. Klä en ugnsform, ca 25 x 30 cm, med bakplåtspapper.

Kladdkaka:

3. Smält smöret och låt svalna något.

4. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver.

5. Vispa samman smör och socker.

6. Tillsätt mjölblandningen.

7. Tillsätt äggen och vispa slätt.

8. Grovhacka nötterna och vänd ner.

9. Bred ut smeten jämnt i formen.

10. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter, kakan ska ha stillnat om du skakar lite på formen.

11. Låt svalna i formen och ställ in i kylen när den svalnat helt.

12. Ta upp kakan och lossa från bakplåtspappret. Skär i mindre bitar och vänd upp och ner på pappret.

Topping:
13. Grovhacka och smält chokladen, försiktigt i mikro, i en liten skål eller en mugg.

14. Grovhacka jordnötterna.

15. Ta en kladdkakebit i taget med en liten gaffel eller liknande och doppa i chokladen. Lägg glest på en bricka och strö över jordnötter.

16. Låt svalna och förvara sedan i kylen.

Enkelt & gott!

Lämna en kommentar