Klassisk brownie med valnötter

Brownies bakalite.se 2

Brownies.

Visst kan man kalla det en amerikansk släkting till svensk kladdkaka. Förutom att det ofta är nötter i brownien och att den serveras i kvadrater.

Lika kladdig, chokladig och god är den dock.

Det går naturligtvis bra att skippa nötterna eller byta mot en annan variant om man föredrar det.

Servera med en klick grädde eller lite glass så har du en mumsig dessert.

 

Yvonne - Baka Lite

Ingredienser:

Brownies
15-20 bitar

150 g smör
200 g mörk choklad
4 st ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
2½ dl vetemjöl
½ dl kakao
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
100 g valnötter

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en bakform, ca 20 x 30 cm med bakplåtspapper.

2. Grovhacka chokladen och smält tillsammans med smöret.

3. Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt chokladsmöret.

4. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Sikta ner i smeten och rör slätt.

5. Vänd sist ner nötterna.

6. Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills kakan i stort sett stannat. Den stelnar helt efter att den svalnat.

7. Låt svalna helt innan du lyfter ur kakan och skär i rutor.

Enkelt & gott!

Lämna en kommentar