Chili con carne

p1020448

50 min

6 pers

Ingredienser:

Chili con carne:

  • 500 g Nötfärs
  • 1 st Gullök
  • 1 dl Tomatpuré
  • 5 dl Grönsaksbuljong(utspädd)
  • 500 g Krossade tomater
  • 400 g Stora vita bönor
  • 400 g Kidney bönor
  • 400 g Svarta bönor
  • 1 tsk Cayennepeppar
  • 1 msk Paprikapulver
  • 2 1/2 msk Oregano(torkad)
  • 1 st Chili
  • 1 tsk Svartpeppar
  • 1 tsk Salt
  • 1 msk Smör till stekning

Kålsallad:

  • 4 st Grönkålsblad
  • 1/4 Rödkålshuvud(ett mindre)
  • 1/4 Spetskålshuvud
  • 1 st Rödlök
  • 2 msk Rödvinsvinäger
  • 2 msk Olivoljsa
  • 1 st Citron
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Peppar

Gör Så Här:

Chili con carne

Bryn köttfärsen tillsammans med smör i en gryta. Hacka löken fint och tillsatt det i köttfärsen. Stek till löken fått färg. Addera tomatpurén och låt den steka med några minuter. Häll i krossade tomater, grönsaksfonden samt kryddorna, låt sjuda ca 20 minuteter. Under tiden din chili son carne sjuder så gör du salladen.

Kålsallad

Bryt ner grönkål i mindre bitar, hacka rödkål, spetskålen samt rödlöken i runna strimlor och lägg allt i en stor skål. Häll över rödvinsvinäger, olja samt juicen från halva citronen, massera in allt i kålen. Smaka av med salt och peppar.

Häll av vätskan från bönorna och tillsätt dessa i grytan med chili con carnen. Låt sjuda tills bönorna är varma ca 5 minuter.

Servera din chili con carne tillsammans med den fräscha salladen.

Lämna en kommentar