Chili con carne

50 min
6 pers
Ingredienser:
Chili con carne:
- 500 g Nötfärs
- 1 st Gullök
- 1 dl Tomatpuré
- 5 dl Grönsaksbuljong(utspädd)
- 500 g Krossade tomater
- 400 g Stora vita bönor
- 400 g Kidney bönor
- 400 g Svarta bönor
- 1 tsk Cayennepeppar
- 1 msk Paprikapulver
- 2 1/2 msk Oregano(torkad)
- 1 st Chili
- 1 tsk Svartpeppar
- 1 tsk Salt
- 1 msk Smör till stekning
Kålsallad:
- 4 st Grönkålsblad
- 1/4 Rödkålshuvud(ett mindre)
- 1/4 Spetskålshuvud
- 1 st Rödlök
- 2 msk Rödvinsvinäger
- 2 msk Olivoljsa
- 1 st Citron
- 1 tsk Salt
- 1 tsk Peppar
Gör Så Här:
Chili con carne
Bryn köttfärsen tillsammans med smör i en gryta. Hacka löken fint och tillsatt det i köttfärsen. Stek till löken fått färg. Addera tomatpurén och låt den steka med några minuter. Häll i krossade tomater, grönsaksfonden samt kryddorna, låt sjuda ca 20 minuteter. Under tiden din chili son carne sjuder så gör du salladen.
Kålsallad
Bryt ner grönkål i mindre bitar, hacka rödkål, spetskålen samt rödlöken i runna strimlor och lägg allt i en stor skål. Häll över rödvinsvinäger, olja samt juicen från halva citronen, massera in allt i kålen. Smaka av med salt och peppar.
Häll av vätskan från bönorna och tillsätt dessa i grytan med chili con carnen. Låt sjuda tills bönorna är varma ca 5 minuter.
Servera din chili con carne tillsammans med den fräscha salladen.