Klassisk Crème brûlée

Creme brulee bakalite.se 2

Texturen, den lena släta vaniljkrämen är grejen med den här desserten. Känslan i munnen, det mjuka liksom. Såklart perfekt ackompanjerad av knäckig karamell på toppen som ger den mjuka smaken en extra skjuts.

Jag har alltid trott att det här har varit krångligt och komplicerat men det är det inte, och oavsett helt klart värt det. Perfekt att göra några dagar innan och bara bränna vid servering.

Passa på att göra maräng av äggvitorna!

Det här receptet är för åtta stycken, vi är ju sex personer i vår familj så det var lika bra att göra några extra. Det måste ju provsmakas ett par stycken också.

Yvonne - Baka Lite

Ingredienser:

8 st

5 dl vispgrädde
1½ dl mjölk
1 tsk vaniljpulver
7 st äggulor
1½ dl socker

Topping:
4 msk rörsocker

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Koka upp grädde, mjölk och vaniljpulver. Ta från värmen och låt svalna något.

3. Vispa samman äggulor och socker. Tillsätt smeten.

4. Häll smeten i åtta små ugnsformar.

5. Ställ formarna i en ugnsplåt och häll i hett vatten till ungefär hälften av formarna.

6. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter, de ska vara något lösa i mitten men kanterna ska ha stadgats lite. Låt svalna helt och förvara i kylen.

7. Strö ½ msk rörsocker på brylepuddingarna och bränn av med en brännare tills sockret smält och fått färg.

Om du inte har en brännare går det att göra det i ugnen istället. Sätt då på grill 250 grader, ställ alla formar på ett galler och grädda tills sockret smält och fått färg. Håll koll!

Lämna en kommentar