Knäckig äppelpaj

IMG_3089

En drömgod äppelpaj, en knäckig sådan. Sötad med kokossocker och fibersirap vilket ger en otroligt god kolasmak. Här har jag använt rismjöl istället för vetemjöl för att få den helt glutenfri men det funkar lika bra att använda vetemjöl då de i princip har samma egenskap. Servera pajen med en rejäl skopa glass eller lite vaniljsås/visp.

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Du behöver:
4 äpplen
3 msk potatismjöl
3 msk kanel
2 msk kardemumma
0,5 dl kokossocker (till äpplena)
175 g smör 
0,5 dl fibersirap 
3 dl havregryn 
2 dl rismjöl
1 dl kokossocker
2 krm salt

 

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
2. Tärna och skär äpplena i tärningar.
3. Smörj en pajform med smör och lägg ner äpplena tillammans med potatismjöl, kanel, kardemumma och kokossocker - Blanda runt.
4. Smält smöret och låt svalna. Rör sedan ner fibersirap, havregryn, rismjöl, kokossocker och salt.
5. Fördela smeten över äpplena och smeta försiktigt ut den.
6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 40-50 minuter. (Pajen känns inte så knäckig när den kommer direkt ur ugnen)
7. Låt pajen vila i cirka 30 minuter innan servering så den får "knäcka" till sig lite.

Lämna en kommentar