Knäckig blåbärspaj

IMG_1000

En knäckig blåbärspaj som blir knäckig, på riktigt. Utan vetemjöl och tillsatt socker. Skulle du önska göra den med socker så är det bara att byta ut sockerersättningen mot vanligt strösocker och fibersirapen mot vanlig sirap.

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Du behöver:
500 g blåbär
3 msk potatismjöl
175 g smör
0,5 dl fibersirap
3 dl havregryn
1 dl havremjöl
1,5 dl sockerersättning
2 krm salt

 

 

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
2. Blanda samman blåbär och potatismjöl i en pajform.
3. Smält smöret. Tillsätt sirapen och vänd därefter ner havregryn, havremjöl, sockerersättning och salt.
4. Klicka ut smeten på blåbären och bre försiktigt ut ett jämn laget.
5. Grädda pajen i mitten av ugnen i 40-50 minuter, den ska ha fått en fin gyllenbrun färg.
6. Låt pajen svalna i en timme eller två. Den känns inte "knäckig" när den kommer ut men stelnar med tiden.
Funkar utmärkt att ställa in i kylen över natten - Då blir den ännu knäckigare.

Lämna en kommentar