Kolamums

IMG_6333

Helt otroligt saftiga kolamums bakade med mindre socker! Här har jag använt mig av havre - & kokosmjöl så du gör dom enkelt glutenfria igenom att använda dig av glutenfritt havremjöl.

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Mjuk kaka
Du behöver:
150 gram smör
4 ägg
1,5 dl strösocker/sockerersättning
3 dl havremjöl
0,75 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
0,5 msk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
2 dl mosad/mixad banan
2,5 dl filmjölk 

Glasyr
Du behöver:
175 gram smör
3 äggulor
1,5 dl kokossocker 

Topping
Riven kokos

Gör såhär:
1. Börja med den mjuka kakan och sätt ugnen på 175 grader varmluft samt klä en liten långpanna med måtten 20 x 30 cm.
2. Smält smöret och låt det svalna.
3. Vispa ägg och socker poröst i minst 5 minuter med en elvisp.
4. Blanda samman alla torra ingredienser i en skål.
5. Vänd ner samtliga ingredienser i äggvispet och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
6. Häll smeten i din form och grädda den i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter. Låt kakan svalna och gör undertiden glasyren.
7. Smält ihop smör och kokossocker tills kokossockret löst upp sig helt. Detta tar några minuter så ha tålamod!
8. Tillsätt äggulorna och låt glasyren sjuda på låg värme under konstant omrörning. Det är viktigt att glasyren bara sjuder och inte kokar! Du vet att glasyren är klar när den börjat tjockna.
9. Häll glasyren över kakan och strö över riven kokos direkt. Låt svalna helt i kylen.

Lämna en kommentar