Frikadeller i tomatsås

Av Gabriel - Ett Gott Land | september 13, 2021

Frikadeller i tomatsås kan precis som jag vill ha dem 🙂

Köttfärslimpa med potatis och gräddsås

Av Emma Cedborger | september 2, 2021

Jag tycker att färs är en himla bra råvara faktiskt, vego som animalisk. Variationen är stor och du kan är det likväl till vardags som fest beroende på hur du väljer att tillaga det.
Att sen blanda ihop några få ingredienser i en skål, forma det till en limpa och köra in det i ugnen höjer ju känslan av att det är lättlagat också!

Köttbullar med gräddsås, lingon och pressgurka

Av Matrecept | augusti 25, 2021

Klassiska köttbullar precis som jag vill ha dem 🙂

Expresslasagne

Av Emma Cedborger | augusti 23, 2021

När det enkla ska gå så snabbt som möjligt utan att tumma på smaken för familjen. Passar även perfekt som matlåda så passa på att laga flera portioner när du ändå är igång!

Grillade revben och kyckling

Av Gabriel - Ett Gott Land | juni 10, 2021

Helgrillad kyckling och kamben, enkelt och så himla gott 😀

Krämig potatissallad med kallskuret

Av Emma Cedborger | juni 2, 2021

TEMACECKA: Picknick
Hand i hand med vädret tänker jag att det lämpar sig ganska bra med picknickvänlig mat. Alltså mat som är god att äta kall. Idag bjuder jag på en krämig potatissallad med kallskuret till.

Under veckan kommer det även dyka upp recept på en fetaostsallad och senast en riktigt smarrig currypasta med kyckling.

Big Mac

Av Emma Cedborger | maj 29, 2021

TEMAVECKA: Mcdonalds
Den här veckan bjuder jag på 3 varianter från Mcdonalds meny. Idag får vi den klassiska Big Mac med dubbla lager burgare och tre lager bröd.

Under veckan hittar du även Veggie BBQ samt en variant av chicken nuggets med pommes och en currydippsås.

Oxfilésmörgås med persiljekräm

Av Emma Cedborger | maj 21, 2021

Vad ska vi äta ikväll? Ingen vet egentligen vad den är sugen på med den ena vill ha en saftig köttbit, en annan vill ha något enkelt. Svaret är; en oxfilésmörgås såklart!

Provencale-macka

Av Gabriel - Ett Gott Land | maj 14, 2021

Detta är en macka som du bara måste göra!

Cevapcici med tomatris

Av Emma Cedborger | april 29, 2021

Cevapcici eller kryddiga järpar, vad brukar ni säga? Smidigt att reglera hettan med sambal oelek i färsen. De går jättebra att grilla och till och med att göra vegetariska om du väljer formbar färs.

Råbiff med gruyèrekräm, picklad jordärtskocka på friterad wonton

Av Amanda Wiger | april 13, 2021

Råbiff med gruyèrekräm och picklad jordärtskocka på friterad wonton 40 minuter 8 små tilltugg (2 var är lagom som snacks)…

Smörstekt bröd med långbakat lammlägg, parmesanstuvad spetskål och chimichurri

Av Amanda Wiger | april 10, 2021

Smörstekt bröd med långbakat lammlägg, parmesanstuvad spetskål och chimichurri 40 min + 3h-4h i ugn (minst) Lammlägg: ca 2-3 lammlägg…