Asiatisk nudelsallad

Av Gabriel - Ett Gott Land | februari 19, 2021

Denna rätt är min favorit när det kommer till vardagsrätter. Och går att variera i alla oändlighet.

Kreolsk gryta med fläskfilé och chorizo

Av Emma Cedborger | februari 18, 2021

Gillar ni grytor? Jag tycker det är väldigt trevligt med smakrika grytor som går att variera i olika smakerkombinationer. Det här receptet innehåller fläskfilé som bas och en lite kryddigare korv där du kan välja din favorit.

Cowboysoppa med rostat tortillabröd

Av Emma Cedborger | februari 10, 2021

Nu är det kallt i de flesta vrår i vårt avlånga land, då tycker jag det var dags för en värmande cowboysoppa med färs och potatis. Som vanligt; enkelt men smakrikt och gott!

Helstekt fläskfilé i ugn

Av Emma Cedborger | februari 5, 2021

Här kommer helgmiddagen! En helstekt, fylld, fläskfilé som bakas i ugnen så du kan göra annat under tiden! Perfekt om man väntar gäster eller bara vill ta ett glas i lugn och ro!

Lammracks med rostad potatis, bakad fetaostkräm och smörig sky

Av Amanda Wiger | januari 30, 2021

Lammracks med rostad potatis, bakad fetaostkräm och smörig sky 4 personer 75 min Lamm + sky: 800 g lammracks 1…

Tjäder med konfiterad potatis, lökkräm och blåbärssås

Av Gabriel - Ett Gott Land | januari 28, 2021

Det finns tyvärr inte så många recept på just tjäder. Så tänkte att jag försökte göra en tappning på en klassisk tjäderservering med blåbärssås. Och här är den!

Pannbiffar med potatismos och gräddsås

Av Emma Cedborger | januari 26, 2021

Som sonen tjatat om pannbiff med potatismos, jag har ju haft lite andra rätter inplanerade men nu fick jag klämma in det på matschamat och jag ångrar mig inte! En traditionell vardagsrätt kan inte gå fel!

Himla skönt att rulla biffar också kontra köttbullar om man ha lite tidsbrist.

Tropisk kasslergratäng i ugn

Av Emma Cedborger | januari 23, 2021

Kan vi ta en liten stund att bara reflektera lite över hur göttigt det är med mat som lagar sig själv i ugnen? Ska inte nämna att jag råkade bränna en kastrull med ris.. oops! Gör om och gör rätt. Men när att koka ris är det mest avancerade att göra så bevisar det ju egentligen hur enkelt receptet egentligen är. Eller vad säger ni?

Skinschnitzel med klyftpotatis och persiljesmör

Av Emma Cedborger | januari 10, 2021

Jag vet inte varför den här rätter får mig att tänka på dagens tisdagsrätt på en klassisk lunchrestaurang, jag har nog nämligen aldrig ätit schnitzel på restaurang. Hur som haver blev det ingen tisdagslunch för vår del utan en helgmiddag och det funkade riktigt bra det också!

Asiatisk råbiff med gochujangmajo och limemarinerad kålrabbi

Av Amanda Wiger | januari 4, 2021

Asiatisk råbiff med gochujangmajo och limemarinerad kålrabbi Ingredienser: 4 personer 30 minuter 500 g nötkött av fin kvalité 200 g…

Lövbiffsgryta med pressad potatis

Av Emma Cedborger | december 29, 2020

Har ni inte bestämt än vad ni ska laga som nyårsmiddag? Här kommer ett lättlagat recept som känns som ett avancerat långkok med riktiga goda smaker och varierande textur.

Långbakad fläskkarré med cidersås och smörstekt spetskål

Av Amanda Wiger | december 28, 2020

Långbakad fläskkarré med cidersås och smörstekt spetskål 4 personer 15 minuter + 4h i ugn Ingredienser: Fläskkarrén: 1 kg fläskkarré…