Köttbullar med gräddsås, lingon och pressgurka

böttbullar nordic

4 pers

20 min

Ingredienser:

  • 500g blandfärs
  • 1/2 dl färskrydda från Nordic Spice
  • 1 st ägg
  • 1 dl Mjölk
  • smör

Tillbehör:

  • 200 g potatis
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 st gurka
  • 1/2 dl ättika 12%
  • 1/2 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk salladskrydda från Nordic Spice
  • 1/2 dl olivolja
  • Valfri sallad

Detta recept är framtaget i samarbete med Nordic Spice som tagit fram en färskrydda för att underlätta din vardag och när du ska laga köttbullar lite snabbare. Vill du köpa denna krydda hitta du den HÄR. Och vill du hellre se mig laga detta så ser du det på min Youtube-kanal HÄR.

Gör så här:

Börja med att koka potatisen i välsaltat vatten. Blanda sedan färsen med färskryddan, ägget och mjölken, rör ihop detta väl och låt den stå och dra ca 10 minuter.

Blanda ättikan, socker och vattnet. Rör om detta tills sockret har löst sig helt. Tvätta och mandola gurkan tunt ner i skålen med ättikslagen. Låt stå tills servering

Rulla köttbullar av köttfärssmeten och smält samtidigt smör i en stekpanna. Stek köttbullarna i stekpannan på medelhög värma tills det fått fin färg runt om. Sänk värmen och kör klart köttbullarna tills dem är helt klara rakt igenom.

Blanda olivoljan ihop med den franska salladskryddan och låt den stå och dra något. Så denna även an sallad innan servering.

Servera allt tillsammans med rårörda lingon och salladen.

Gabriel Jonsson

Lämna en kommentar