Köttfärsgryta med rotsaker, serveras med färska scones

389F58F5-2AAC-49EC-8FFD-9B61B83308FE

8 port
40 min

  • 1 kg nötfärs
  • 1 kg potatis
  • 1-2 gul lök
  • 400 gram vitkål
  • 2 morötter
  • 1,5 frp passerade tomater (ca 700 gram)
  • 1,5 tärning köttbuljung
  • 7 dl vatten
  • 4 tsk spiskummin
  • 2 msk paprikapulver
  • salt
  • peppar

Tillbehör:

Kesoscones
8 mindre frallor

  • 200 gram supermini keso
  • 200 gram havegryn
  • 4-5 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • salt

Som vanligt när det kommer till mina recept så är även denna gryta lättlagad och värmer bra i höstmörkret. Kålen och potatisen gör grytan mer matig och de rykande färska sconesen blir grädden på moset.

Gör så här:

  1. Skala potatis, lök och morötter.
  2. Hacka upp ovanstående i tärningar. Stimla kålen.
  3. Fräs på löken och kålen i lite olja en stund och lägg sedan ner även färsen.
  4. Tillsätt vatten, passerade tomater, buljongtärningarna, morötterna, potatisen och kryddorna.
  5. Koka tills potatisen blivit mjuk. Under tiden blandar du ihop alla ingredienser til sconesen och mixar det till en jämn smet.
  6. Fördela ut till mindre bollar på ett bakplåtspapper, "badda" de lätt med vatten om du vill få till en jämnare yta.
  7. Grädda i ugnen ca 15-20 min på 225 grader.
Emma Cedborger

Lämna en kommentar