Krämig currypasta med kyckling

IMG_3767

2 port

15 min

  • 4 dl färdigkokt pasta
  • 1,5 dl fettfri yoghurt
  • 2 msk sweet chili less sugar
  • 20 gram lättmajonäs
  • 3 msk creme fraiche 8%
  • 1/4 gurka
  • 1/3 paprika
  • 1 liten rödlök
  • 3 cm purjolök
  • 1 msk curry
  • 1/2 msk gurkmeja
  • Salt
  • Peppar

Tillbehör:

  • 200 gram färdig kyckling

TEMACECKA: Picknick
Hand i hand med vädret tänker jag att det lämpar sig ganska bra med picknickvänlig mat. Alltså mat som är god att äta kall. Idag bjuder jag på ett riktigt krämigt och gott recept med smak av curry och med kyckling som tillbehör, men det går ju egentligen att ha vad man är sugen på till.

Under veckan kommer det även dyka upp recept på en fetaostsallad och en krämig potatissallad med kallskuret till.

Gör så här:

  1. Blanda ihop yoghurt, creme fraiche, sweet chili, majonäs, curry och gurkmeja i en större bunke
  2. Hacka alla grönsaker i mindre bitar
  3. Blanda ner pasta och grönsaker i yoghurtblandningen och rör om, smaka av med salt och peppar
Emma Cedborger

Lämna en kommentar