Krämig oxfilépasta

630D07FC-A8E6-4CB5-878A-56B0D5541FF3

4 pers

45 min

  • 400 gram oxfilé
  • 250 gram pasta
  • 100 gram färska kantareller
  • 4 scharlottenlökar
  • 1 större vitlöksklyfta
  • 1 msk koncentrerad oxfond
  • 4-5 dl matlagningsgrädde 4%
  • 2 dl lättmjölk
  • olja att steka i
  • persilja
  • basilika
  • salt
  • peppar
  • ruccola (till garnering)
  • parmesan (till garnering)

Vitlökssmör:

  • 4 msk bregott (eller annat smör)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad persilja

En perfekt krämig oxfilépasta! Underbart god att slänga ihop som en lyxig helgmiddag. Enkel att tillaga som alla mina andra recept men känslan är något annat.

Servera gärna med en skiva gott, gyllenbrunt gräddat vitlöksbröd för att förhöja känslan till det yttersta.

Gör så här:

  1. Skär kantarellerna i mindre bitar och stek dem gyllenbruna och lite knapriga i olja. Salta och peppra.
  2. Rensa och skär upp oxfilén i mindre bitar.
  3. Bryn köttet, salta och peppra.
  4. Hacka schalottenlökarna och vitlöken i små bitar. Fräs tills löken blir genomskinlig. Häll då över fonden, grädden, mjölken och örterna. Låt puttra på svag värme i ca 5 min.
  5. Koka upp pastan enligt anvisningar men dra av någon minut.
  6. Tillsätt svampen och köttet och låt koka upp. Vänd sedan ner pastan och toppa per färsk ruccola och lite grovt riven parmesan.
Emma Cedborger

Lämna en kommentar