Krämig pasta med tomat och kikärtor

4 port
25 min
- 200 gram fullkornspasta
- 1 gul lök
- 2-3 vitlöksklyftor
- 3 msk tomatpuré
- 4 msk lätt creme fraiche tomat/ basilika
- 150 gram cocktailtomater
- 2 dl matlagningsgrädde 4%
- 600 gram kokta kikärtor (blötvikt)
- salt
- peppar
Tillbehör:
- färsk basilika
En matig och krämig vegetarisk pastarätt som passat både till vardag och fest!
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen
- Hacka lök och vitlök fint och stek i i panna med lite olja
- Tillsätt tomatpuré, creme fraiche och matlagningagrädde i pannan när löken fått fin färg. Låt puttra en stund
- Skölj kikärtorna i kallt vatten och vänd sedan ner dem i såsen. Smaka av med salt och peppar
- Dela tomaterna på mitten och hacka basilika som du toppar tallrikarna med innan servering