Krämig pasta med tomat och kikärtor

IMG_3351

4 port

25 min

  • 200 gram fullkornspasta
  • 1 gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 3 msk tomatpuré
  • 4 msk lätt creme fraiche tomat/ basilika
  • 150 gram cocktailtomater
  • 2 dl matlagningsgrädde 4%
  • 600 gram kokta kikärtor (blötvikt)
  • salt
  • peppar

Tillbehör:

  • färsk basilika

En matig och krämig vegetarisk pastarätt som passat både till vardag och fest!

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen
  2. Hacka lök och vitlök fint och stek i i panna med lite olja
  3. Tillsätt tomatpuré, creme fraiche och matlagningagrädde i pannan när löken fått fin färg. Låt puttra en stund
  4. Skölj kikärtorna i kallt vatten och vänd sedan ner dem i såsen. Smaka av med salt och peppar
  5. Dela tomaterna på mitten och hacka basilika som du toppar tallrikarna med innan servering
Emma Cedborger

Lämna en kommentar