Krämig potatissallad med kallskuret

IMG_3791

2 port

10 min (+ koktid av potatisen)

  • 450 gram potatis
  • 1/2 äpple
  • 1/2 mindre rödlök
    - eller 4 cm purjolök
    - eller 4 st vårlökar
  • 1 1/2 dl fettfri yoghurt
  • 3 msk creme fraiche 8%
  • 25 gram lättmajonäs
  • 1/2 tsk fransk senap
  • salt
  • peppar

Tillbehör:

  • 200 gram skivad kyckling
  • 200 gram skivad rostbiff

TEMACECKA: Picknick
Hand i hand med vädret tänker jag att det lämpar sig ganska bra med picknickvänlig mat. Alltså mat som är god att äta kall. Idag bjuder jag på en krämig potatissallad med kallskuret till.

Under veckan kommer det även dyka upp recept på en fetaostsallad och senast en riktigt smarrig currypasta med kyckling.

Gör så här:

  1. Skär upp potatisen i mindre bitar, om den inte är färdigkokt så koka den och kyl sen ner den med kallt vatten
  2. Tärna äpplet och löken
  3. Blanda yoghurt, majonäs, creme fraiche och senap i en skål och rör ner potatis, äpple och löken
  4. Servera med kallskuret
Emma Cedborger

Lämna en kommentar