Krämig vaniljcheesecake med Mascarpone

Vaniljcheesecake no bake bakalite.se 5

En kallbakad cheesecake med vanilj och Mascarpone. Otroligt krämig, så enkel att variera och göra. Testa!

Den här tårtan är en riktigt bra bas att servera med exakt vad som helst som du tycker passa bra ihop. Jag dömer ingen.

Jag använder en liten form (20 cm) för att få en hög cheesecake, det går lika bra med en större men den blir såklart tunnare. Visserligen så sätter den sig lite snabbare vilket är en fördel om man nu är lite ivrig att fika.

Jag valde att dela upp osten i två olika varianter, mest för att jag ville minska lite på syran men det går lika bra att skippa Mascarponen och använda enbart vanlig färskost, ex Philadelphia.

Du kan byta ut cornflakes mot torra kakor i motsvarande mängd, ex Digestive, Mariekex osv.

Om jag var en annan person så skulle jag ha gjort ett serveringsförslag och dekorerat med en massa bär och godsaker men nope. Lämnar det till dig att fantisera helt fritt.

Varsågod.

Yvonne - Baka Lite

Vaniljcheesecake

Ingredienser:

Botten:
300 g cornflakes
150 g smör

Cheesecakefyllning:
500 g färskost naturell
250 g Mascarpone
2 dl florsocker
2 tsk vaniljextrakt eller motsvarande mängd vaniljpulver eller vaniljsocker
3 dl vispgrädde

Smör till formen

 

Instruktioner:

1. Klä en springform, 20-28 cm, med bakplåtspapper i botten och smörj in kanterna med smör.

Botten:
2. Mixa kakor till ett fint smul.

3. Smält smöret och mixa samman med kaksmulet.

4. Tryck ner kakmixet i botten av formen och jämna till.

5. Ställ i kylen medan du gör fyllningen.

Cheesecakefyllning:
6. Vispa samman färskost, Mascarpone, florsocker och vanilj till en jämn kräm. Övervispa inte, det ska bara blandas helt.

7. Smaka av om du vill tillsätta mer vanilj, gör det isåfall tillsammans med grädden.

8. Tillsätt grädden och vispa på låg hastighet till en slät och fluffig kräm. Vispa korta intervaller så att du inte råkar övervispa och får en rinnig fyllning. Det ska vara en ganska fast kräm.

9. Häll fyllningen ovanpå kakbotten och jämna till.

10. Ställ i kylen att stelna, gärna över natten men minst fem timmar.

11. Servera och dekorera precis som du vill.

Enkelt & gott!

Lämna en kommentar