Kreolsk gryta med fläskfilé och chorizo

IMG_1772

6 port

40 min

  • ca 900 gram fläskfilé
  • 300 gram ris
  • 3 chorizokorvar
  • 3 dl matlagningsgrädde 4%
  • 1 dl creme fraishe 8%
  • 2-3 dl vatten
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 100 gram champinjoner
  • 2 msk oxfond
  • 1 tsk soja
  • 1 burk syltlök
  • torkad oregano
  • torkad timjan
  • salt
  • peppar

Gillar ni grytor? Jag tycker det är väldigt trevligt med smakrika grytor som går att variera i olika smakerkombinationer. Det här receptet innehåller fläskfilé som bas och en lite kryddigare korv där du kan välja din favorit.

Gör så här:

  1. Skör upp fläskfilén i mindre bitar och fräs dem tills de är genomstekta i en panna. Salta och peppra.
  2. Skär upp korv, lök, paprika och champinjoner i mindre bitar.
  3. Fräs löken tills den får fin färg och tillsätt sedan resten av det du skurit upp i ett par minuter innan du även häller ner köttet i samma gryta.
  4. Häll över vatten, grädden, creme fraichen, fonden och sojan. Koka upp och låt sjuda ca 10-20 min. Häll ner syltlöken.
  5. Smaka av med oregano, timjan, salt och peppar.
Emma Cedborger

Lämna en kommentar