Kreolsk gryta med fläskfilé och chorizo

6 port
40 min
- ca 900 gram fläskfilé
- 300 gram ris
- 3 chorizokorvar
- 3 dl matlagningsgrädde 4%
- 1 dl creme fraishe 8%
- 2-3 dl vatten
- 1 gul lök
- 1 röd paprika
- 100 gram champinjoner
- 2 msk oxfond
- 1 tsk soja
- 1 burk syltlök
- torkad oregano
- torkad timjan
- salt
- peppar
Gillar ni grytor? Jag tycker det är väldigt trevligt med smakrika grytor som går att variera i olika smakerkombinationer. Det här receptet innehåller fläskfilé som bas och en lite kryddigare korv där du kan välja din favorit.
Gör så här:
- Skör upp fläskfilén i mindre bitar och fräs dem tills de är genomstekta i en panna. Salta och peppra.
- Skär upp korv, lök, paprika och champinjoner i mindre bitar.
- Fräs löken tills den får fin färg och tillsätt sedan resten av det du skurit upp i ett par minuter innan du även häller ner köttet i samma gryta.
- Häll över vatten, grädden, creme fraichen, fonden och sojan. Koka upp och låt sjuda ca 10-20 min. Häll ner syltlöken.
- Smaka av med oregano, timjan, salt och peppar.