Krispiga Smashed Färskpotatis

IMG_9336

Till 4 personer behöver du:

  • 1 kg färskpotatis
  • 0,5 msk lökpulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk vitlökspulver
  • 2 krm cayennepeppar (valfritt)
  •  50 g smält smör
  • 3 msk raps/solrosolja
  • salt till kokningen av potatis (ca 2 tsk)

Detta är mitt nya favorittillbehör till kött, kyckling, fisk.. Ja allt i princip! Jag kommer äta dessa färskpotatisar tills dem slutar säljas för säsongen! Dem är härligt mosiga i mitten samtidigt som dem är härligt knapriga på utsidan! Just nu har vi även ett erbjudande på en Smasher från Gourmetstål som funkar precis lika bra för att smasha dessa färskpotatisar som den gör att smasha riktigt fina burgare! Den kostar egentligen 425 kr men nu kan ni få den för 350 kr! Ni kan trycka här för att komma till produkten!

Förresten, denna potatisrätten går finfint att förbereda dagen innan, koka potatisarna och förvara i kylskåpet. Ta fram, smasha och kör in i ugnen! Supersmidigt!

Gör så här:

  1. Börja med att tvätta dina färskpotatisar i vatten så att all smuts och jord försvinner.
  2. Lägg potatisarna i en kastrull tillsammans med saltet och koka tills man kan sticka igenom en gaffel utan att potatisen trillar ihop.
  3. Sätt under tiden ugnen på 250 grader.
  4. Ta en liten skål och blanda dina kryddor och ställ åt sidan.
  5. Lägg fram en plåt, klä den med bakplåtspapper och fördela ut dina potatisar jämnt spritt över plåten (kan behövas två plåtar beroende på storleken på potatisarna och plåten.)
  6. Använd en smasher, bredare stekspade eller liknande tillbehör för att mosa potatisarna till ca 1,5 cm tjocklek.
  7. Häll över oljan jämnt över potatisarna och även det smälta smöret.
  8. Lägg plåten i ugnen tills dem fått en gyllenbrun färg och knaprig yta, ca 30 minuter.
  9. Strö över din kryddblandning på potatisarna och servera direkt.
Medina Sehic

Lämna en kommentar