Kryddad havrelimpa

Till en limpa
Du behöver:
8 dl havregryn
3 ägg
3 dl filmjölk
0,5 dl rapsolja
0,5 dl honung
1 msk fiberhusk
0,5 msk kanel
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
1,25 tsk salt
0,5 tsk malen ingefära
2 äpplen
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
2. Olja en brödform (1,5 liter).
3. Mixa havregrynen till mjöl.
4. Vispa upp äggen lätt.
5. Blanda samman samtliga ingredienser förutom äpplena till en riktigt kletig deg.
6. Grovriv äpplena och tillsätt dom i degen, rör om.
7. Häll degen i en brödform och dunka formen lätt i bordet för att få bort eventuella luftbubblor.
8. Baka i nedre delen av ugnen i cirka 50-60 minuter.
Tänk på att:
Brödet kommer inte kännas så kompakt när det kommer ut och det ska det heller inte vara. Låt brödet svalna en stund innan du tar ut det ur formen. Låt det sedan svalna helt innan du skär det i skivor. Funkar utmärkt att frysa in!