Kyckling Kebab

4 pers

30 min

Ingredienser:

Kyckling kebab:

  • 500g Kycklinglår, delad i 3 bitar
  • 1 tsk Svartpeppar
  • 1 Tsk Salt
  • 3 st Vitlök, pressad eller riven.
  • 3 msk Rapsolja
  • 1 msk Lökpulver
  • 1.5 tsk Paprikapulver
  • 1.5 tsk Spiskummin

kebabsås:

  • 1 dl Turkisk yoghurt
  • 1 dl Majo
  • 1 st Vitlöksklyfta, riven
  • 1/2 tsk Lökpulver (om man vill)
  • 1/2 tsk Paprikapulver
  • 2 msk Heinze chilisås
  • 1-2 msk Vatten salt peppar

Tillbehör:

Tunnbröd, spett. isbergsallad, gurka, rödlök, tomat, feferoni, röd paprika, persilja.

maxresdefault (2)

Gör så här:

Marinera kycklingen, låt stå minst 15 min men funkar även övernatten. Starta grillen. Trä kycklingen på spett ca 8-9 bitar per spett. Grilla på grillen på hög värme, ca 5 min på varje sida. Blanda Kebabsåsen. Förbered grönsakerna. ( grilla paprikan ) montera ihop din kycklingkebabrulle!

Filip Poon

Lämna en kommentar