Kyckling Kebab
4 pers
30 min
Ingredienser:
Kyckling kebab:
- 500g Kycklinglår, delad i 3 bitar
- 1 tsk Svartpeppar
- 1 Tsk Salt
- 3 st Vitlök, pressad eller riven.
- 3 msk Rapsolja
- 1 msk Lökpulver
- 1.5 tsk Paprikapulver
- 1.5 tsk Spiskummin
kebabsås:
- 1 dl Turkisk yoghurt
- 1 dl Majo
- 1 st Vitlöksklyfta, riven
- 1/2 tsk Lökpulver (om man vill)
- 1/2 tsk Paprikapulver
- 2 msk Heinze chilisås
- 1-2 msk Vatten salt peppar
Tillbehör:
Tunnbröd, spett. isbergsallad, gurka, rödlök, tomat, feferoni, röd paprika, persilja.

Gör så här:
Marinera kycklingen, låt stå minst 15 min men funkar även övernatten. Starta grillen. Trä kycklingen på spett ca 8-9 bitar per spett. Grilla på grillen på hög värme, ca 5 min på varje sida. Blanda Kebabsåsen. Förbered grönsakerna. ( grilla paprikan ) montera ihop din kycklingkebabrulle!