Kycklingfärsbiffar med rotsaker

IMG_2755

4 port

40 min

  • 600 gram potatis
  • 500 gram palsternacka, morötter, rotselleri
  • 400 gram kycklingfärs
  • 1 förp. avsköljda vita bönor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 nypa chiliflakes
  • salt
  • peppar

Yoghurtsås:

  • 1,5 dl fettfri yoghurt
  • 0,5 dl Ajvar
  • 3 msk creme fraiche 34%

Jag äter mycket kyckling, däremot har jag inte jobbat så mycket med kycklingfärs som jag nu gjort i det här receptet. Jag tycker dock att det blev väldigt gott och med lite sting i. Till biffarna gjorde jag en yoghurtsås med ajvar och potatis och rotsaker i ugnen.

Gör så här:

  1. Börja med att skala och hacka upp potatisen och rotsakerna i mindre bitar och kör därefter in dem i ugnen på ca 200 grader ca 20-25 min.
  2. Mixa bönorna i en mixer eller med en stavmixer. Pressa ner vitlöken och blanda även ner färsen, chiliflakes, salt och peppar.
  3. Forma färsen till mindre biffar, blöt händerna om det är kladdigt. Stek biffarna tills de är genomstekta eller ca 72-75 grader.
  4. Blanda under tiden såsen.
Emma Cedborger

2 Kommentarer

  1. Sandra den maj 2, 2021 kl 07:27

    Hej. Verkar som ett jätte gott recept. Dock kan jag inte äta bönor. Har du något förslag på vad man kan ha istället? 🙂

    • Emma Cedborger den maj 3, 2021 kl 17:58

      Funkar kikärtor? Skippa det annars helt och kör enbart på kycklingfärsbiffar 🙂

Lämna en kommentar