Kycklingfilé med kolbakade rotfrukter

P1040830

4 pers

45 min

Ingredienser:

  • 4 st kycklingbröstfiléer
  • 1 st spetskål
  • 2 st rödbetor
  • 2 st polkabetor
  • 4 st morötter

Marinad

  • 2 msk kinesisk soya
  • 2 msk hoisinsås
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk olivolja

Sås

  • 2 dl creme fraiche
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk fint hackad essdragon
  • 1 tsk spad från dragonen

Övrigt

  • Salt
  • Grönpeppar
  • Svartpeppar
  • Vitpeppar

 

Detta recept är framtaget för att laga rotfrukterna och kycklingen samtidigt på samma grill. En otroligt fin rätt med höga toner av kolgrillat!

Gör så här:

Tänd grillen och låt den bygga upp en fin glöd.

Börja med att blanda ihop samtliga ingredienser till marinaden och salta och peppra. Häll den över kycklingen och låt den dra tills du ska grilla.

Tvätta betorna och morötterna väl. Lägg ner de största av grönsakerna i kolen först och kör dem ca 5 minuter. Lägg på de resterande grönsakerna och låt dem gå 10 minuter innan du lägger ner spetskålen som du har oljat in och saltat.

Sås

Pressa ner vitlöksklyftan i creme fraichen och hacka dragonen väl, blanda med resteraden komponenter. Smaka av med salt och peppar.

Lägg kycklingen på gallret och grilla på båda sidor tills en innertemperatur på 69 grader uppnås, låt vila till 72 grader.

Ta upp grönsakerna och rotfrukterna och snygga till dem från det kolade.

Dela ner spetskålen och blanda med mortlad svart, grön och vitpeppar.

Servera allt och toppa med dragonsåsen.

 

Gabriel Jonsson

Lämna en kommentar