Kycklingspett med rostad potatis

IMG_3305

6 port

  • 900 gram kycklingfilé
  • ca 1400 gram potatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk ajvar
  • 1 msk tomarpuré
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk olivolja

Persiljesmör:

  • 1 msk smör
  • 3 msk philadelphia light
  • 1 msk persilja

Truffelaioli:

  • 25 gram lättmajonäs
  • 1 tsk tryffelolja
  • 1 tsk citronjuice
  • 1 vitlöksklyfta

Tillbehör:

  • Grillade grönsaker

Om du gillar grillat ser väderprognosenn för den här veckan äntligen ljus ut, då känns det som ett bra tillfälle att dela med mig av ett recept på riktigt goda kycklingspett med rostad potatis, tryffelaioli och persiljesmör! Trevlig grill önskar jag dig!

Gör så här:

  1. Skär upp filéerna i bitar och lägg med i en bunke
  2. Pressa vitlöksklyftorna över kycklingen och häll över ajvar, tomatpuré, timjan, oljan och paprikapulvret
  3. Blanda väl och låt så och dra sig en stund
  4. Skär upp potatisarna i skivor och kör dom i ugnen på ca 200 grader till önskad konsistens
  5. Strax innan det är grilldags sätter du kycklingbitarna på grillpinnar
  6. Blanda undet tiden ihop persiljesmöret och tryffelaiolin
Emma Cedborger

Lämna en kommentar