Kycklingspett med sweet chiliglaze och smashed potatoes

IMG_3842

4 port

40 min

  • 600 gram kycklingfilé
  • 1 dl sweet chili less sugar
  • 2 msk chilisås osötad
  • 1 msk pressad citron
  • 1 tsk fransk senap
  • salt
  • peppar

Tillbehör:

  • 850 gram små potatisar
  • 40 gram bregott mindre
    - eller 20 gram vanligt bregott
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk valfri krydda
    - jag använde hackad persilja och basilika
  • flingsalt

Går grillen redan varm hemma i det fina vädret? Det här receptet är perfekt för en sommarkväll med kycklingspett som har en söt smak av sweet chilin och riktigt smakrika smashed potatoes.

Gör så här:

  1. Koka upp potatisen till den är nästan klar
  2. Blanda smör, vitlök och kryddor i en skål
  3. Lägg potatisarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper på och pressa potatisarna med en stekspade. Pensla därefter potatisarna med smörblandningen och ställ in dem i ugnen  ca 15 min på 200 grader, strö gärna lite flingsalt över
  4. Blanda ihop alla ingredienser till glazen; sweet chili, chilisås, citron och senap
  5. Skär upp kycklingen i fyrkanter och trä dem på 4 spett, salta och peppra
  6. Grilla spetten ca 5 min, vänd spetten och pensla den grillade sidan med hälften av glazen. Grilla ca 5 min till på andra sidan och pensla sedan resten av glazen. Kontrollera att kycklingen är klar
Emma Cedborger

Lämna en kommentar