Kycklingspett med sweet chiliglaze och smashed potatoes

4 port
40 min
- 600 gram kycklingfilé
- 1 dl sweet chili less sugar
- 2 msk chilisås osötad
- 1 msk pressad citron
- 1 tsk fransk senap
- salt
- peppar
Tillbehör:
- 850 gram små potatisar
- 40 gram bregott mindre
- eller 20 gram vanligt bregott - 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk valfri krydda
- jag använde hackad persilja och basilika - flingsalt
Går grillen redan varm hemma i det fina vädret? Det här receptet är perfekt för en sommarkväll med kycklingspett som har en söt smak av sweet chilin och riktigt smakrika smashed potatoes.
Gör så här:
- Koka upp potatisen till den är nästan klar
- Blanda smör, vitlök och kryddor i en skål
- Lägg potatisarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper på och pressa potatisarna med en stekspade. Pensla därefter potatisarna med smörblandningen och ställ in dem i ugnen ca 15 min på 200 grader, strö gärna lite flingsalt över
- Blanda ihop alla ingredienser till glazen; sweet chili, chilisås, citron och senap
- Skär upp kycklingen i fyrkanter och trä dem på 4 spett, salta och peppra
- Grilla spetten ca 5 min, vänd spetten och pensla den grillade sidan med hälften av glazen. Grilla ca 5 min till på andra sidan och pensla sedan resten av glazen. Kontrollera att kycklingen är klar