Kycklingwok med risnudlar

IMG_2174

6 port

45 min
- går bra att förbereda

  • 900 gram kyckling
  • 250 risnudlar
  • 200 gram vitkål
  • 1 röd paprika
  • 1 gullök
  • 300 gram champinjoner
  • 2 morötter
  • 100 gram sockerärtor
  • 1 zucchini
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk chilipulver
  • salt
  • peppar

Marinad:

  • 1/2 dl osötad/ mindre socker sweet chili
  • 1 msk soja
  • 1/2 dl sesamolja och terriyakisås
  • 1 msk agavesirap
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk ingefära (malen)
  • 2 msk hackad persilja
  • 1/2 röd chili
  • 4 msk finskuren salladslök

Tillbehör:

  • Hackade jordnötter
  • Salladslök

I en wok kan man blanda ner väldigt mycket. Jag har använt mig av kyckling och risnudlar som bas och sen olika grönsaker och en marinad för att få ihop allt.

Gör så här:

  1. Skala morötterna, hacka och skör upp alla grönsaker
  2. Strimla och krydda kycklingen med salt, chilipulver och salt. - Hit kan du förbereda kvällen innan, samt marinaden
  3. Bryn kycklingen i en het panna
  4. Hetta upp en annan panna och fräs på grönsakerna, salta
  5. Skiva champinjonerna och fräs dem i lite olja så de får färg
  6. Blanda alla ingredienser till marinaden i en stor skål
  7. Koka upp nudlarna enligt förpackningen
  8. Blanda ihop nudlarna, grönsaksblandningen och marinaden
  9. Toppa med salladslök och hackade jordnötter
Emma Cedborger

Lämna en kommentar