Lammracks med örtig färskpotatis och rostad paprikamajonnäs

P1000199

4 pers 

75 minuter

Ingredienser:

  • 8 st Lammracks (fortfarande sammansatta)
  • 1 msk Rapsolja 
  • 2 msk Smör
  • 1 st Vitlöksklyfta 
  • 2 kvistar Rosmarin
  • Salt 
  • Peppar

Potatis:

  • 12 st Färskpotatisar
  • 1 kruka Timjan 
  • 1 kruka Persilja 
  • 1 kruka Rosmarin 
  • 1 kruka Mynta 
  • 2 msk Olivolja 
  • Salt 
  • Peppar

Rostad paprikamajonnäs:

  • 4 st Röda paprikor
  • 2 dl Majonnäs
  • 2 msk Olivolja
  • 1/2 kruka Timjan
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar

 

Tillbehör:

  • 2 Klasar med körsbärstomater
  • 12 st Pimentos de Padrón
  • 2 msk Olivolja
  • 4 stVitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar

Gör så här:

Potatis

Lägg potatisen i en ugnsfast form tillsammans med olivolja. Rosta dessa på över/undervärme, 200 grader i ca 45 minuter eller tills dem är helt mjuka. Avsluta med att köra potatisen i ugnen på grillfunktion tills dessa fått fin färg. Hacka kryddorna fint. Blanda potatisen med mer olivolja, salt, peppar samt de hackade kryddorna. 

Lammracks

Börja med att salta lammet väl runt om. Bryn lammet i olja så det får fin färg. Sänk värmen och tillsätt smöret, vitlök & rosmarin. Ös lammet med det smälta smöret och sätt in det i ugnen på 120 grader tills det når en innertemperatur på 52 grader. Låt vila minst 5 minuter innan du skär upp köttet. 

Paprika Majonnäs

Skölj och dela ner paprikorna i mindre bitar. Lägg dem på en ugnsfast plåt tillsammans med olivolja och kör på grillfunktion tills paprikan fått mycket färg. 

Mixa paprikan tillsammans med vitlöksklyftan och 1 msk olivolja till en slät kräm. Blanda paprikakrämen med majonnäsen. Salta och peppra.

Rostade tomarter. Lägg tomaterna på en ugnsfast form tillsammans med olivolja och vitlök. Baka tomaterna i 180 grader tills dessa fått färg.

Pimentos de Padrón

Gnid in pimentosen med olivolja. Grilla dessa på grillen eller stek på högsta värmen i stekpannan. Salta. 

Servera.

Gabriel Jonsson

Lämna en kommentar