Långkokta fläskotletter

Långkokta fläskkotletter

IMG_8609 (1)

4 port

30 min + koktid (30-90 min)

  • 600 gram kotletter utan ben (högre vikt med med)
  • 5 dl vatten
  • 1 dl lättmjölk
  • 1 dl matlagningsgrädde 15%
  • 1-2 msk soya
  • salt
  • peppar

Tillbehör:

  • kokt potatis
  • kokta grönsaker
  • lågkalori lingonsylt

En puttrande gryta på spisen känns som lite lyxigt såhär på hösten - som att det hör till och hör ihop tända ljus och murrigt mörker. Långkok är ju inte bara gott utan smidigt också eftersom att det till stor del sköter sig själv.

Gör så här:

  1. Stek på kotletterna i lite olja, häll sedan över vatten, soya, kalvfond och salta och peppra
  2. Låt koka under lock - ju längre desto godare och mörare
  3. Häll över grädden och mjölken efter en stund och smaka av med mer salt och peppar
Emma Cedborger

Lämna en kommentar