Lasagne med pasta

6 port
ca 40 min
- ca 800 gram nötfärs
- 300 gram pasta
- 3 morötter
- 1 gul lök
- 1 frp passerade tomater
- 4 msk osötad ketchup
- 2 msk hackad basilika
- salt
- peppar
- vitpeppar
Sås:
- 120 gram mager riven ost
- 150 gram minikeso
- 2 dl lättmjölk
- 1 msk vetemjöl
- salt
- vitpeppar
Topping:
- 60 gram mager riven ost 12%
En klassisk lasagne kan man väl inte tröttna på? Ikväll blev den inte helt klassisk men det går såklart att göra den på klassiskt vis också.
Gör så här:
- Koka upp pastan enligt förpackningen, men dra av 2 min.
- Stek på färsen i en panna.
- Riv löken och stek tillsammans med färsen.
- Krydda med salt, peppar, vitpeppar och basilika.
- Skala och hacka upp/ riv morötterna.
- Häll över de passerade tomaterna, morötterna och ketchupen. Låt koka upp.
- Häll upp alla ingredienser till såsen i en bunke och mixa.
- Varva pasta med färgblandningen och såsen och toppa med osten. Kör i ugnen på ca 200 grader i 15-20 min.