Lasagne med pasta

IMG_2481

6 port

ca 40 min

  • ca 800 gram nötfärs
  • 300 gram pasta
  • 3 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 frp passerade tomater
  • 4 msk osötad ketchup
  • 2 msk hackad basilika
  • salt
  • peppar
  • vitpeppar

Sås:

  • 120 gram mager riven ost
  • 150 gram minikeso
  • 2 dl lättmjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • salt
  • vitpeppar

Topping:

  • 60 gram mager riven ost 12%

En klassisk lasagne kan man väl inte tröttna på? Ikväll blev den inte helt klassisk men det går såklart att göra den på klassiskt vis också.

Gör så här:

  1. Koka upp pastan enligt förpackningen, men dra av 2 min.
  2. Stek på färsen i en panna.
  3. Riv löken och stek tillsammans med färsen.
  4. Krydda med salt, peppar, vitpeppar och basilika.
  5. Skala och hacka upp/ riv morötterna.
  6. Häll över de passerade tomaterna, morötterna och ketchupen. Låt koka upp.
  7. Häll upp alla ingredienser till såsen i en bunke och mixa.
  8. Varva pasta med färgblandningen och såsen och toppa med osten. Kör i ugnen på ca 200 grader i 15-20 min.
Emma Cedborger

Lämna en kommentar